VOSY POSTOUPILY NA 2.MÍSTO DL

30.01.2009 21:17

 

ŠBK Sadská – Sokol Pečky      102 : 36

 

            Zápas s posledním týmem DL měl mít od počátku jasný průběh a tak tomu i ve skutečnosti bylo. Soupeř nestačil na domácí fyzicky, ani herně. Již v první čtvrtině si Vosy vytvořily náskok, který postupně navyšovali. Předpokládanou „stovku“ dala z trestných hodů několik sekund před koncem Povolná.

 

Body : Veselá 23, Štědrá 17, Hojková M. 17, Povolná 14, Hojková L. 13, Douděrová 9, Pešková, Holíková 4, Michlová 1

 

ŠBK Sadská – Studánka Pardubice   67 :56

 

Nedělní zápas byl zcela jiný. Pardubický tým patří bezesporu k nejlepším v lize. Hráčky mají skvělou techniku i střelbu a tak se čekal velmi tuhý boj o průběžnou druhou příčku tabulky.

            I zde se předpoklady naplnily. Domácí Vosy začaly dobře, během několika minut vedly 10 : 0 a jejich nástup musel zastavit až time out soupeřů. Hra se pak vyrovnala, hosté se dostali do vedení a domácí museli zas dotahovat. Všem přítomným se musel basketbal, který viděli velmi líbit. Rychlé protiútoky, úspěšná střelba z perimetru a skvělá obrana na obou stranách, dělaly z utkání napínavou podívanou až do závěrečné čtvrtiny. Do ní vstupovaly Vosy s náskokem 10 bodů, což v utkání s Pardubickými „trojkařkami“ nemuselo nic neznamenat. Náskok však uhájily a tím se posunuly v tabulce na skvělé 2. místo.

            V tomto utkání se opět projevila síla týmu. Pod košem vládla Povolná s pomocí stále nedoléčené Michlové, útoky dirigovala Štědrá, v obraně neúnavně bojovaly sestry Hojkovy. Hvězdou utkání však byla tentokrát bezesporu „Nikita“ Veselá. Její nájezdy mezi soupeřky byly nebránitelné, rychlostí byla v závěru utkání pro ostatní nedostižitelná. Žádná hvězda se však bez podpory týmu v zápase neobejde, tak tomu bylo i tentokrát. Celý tým hrál jako o život, hrál o výbornou pozici, tahal za jeden provaz, jako už v minulosti mnohokrát. Za předvedený výkon si od trenérů i diváků zaslouží holky absolutorium.

 

Body : Veselá 26, Štědrá 18, Povolná 9, Michlová 6, Hojková M. 6, Hojková L.2

Zpět

Vyhledávání

Sponzoři týmu : Středočeský kraj, město Sadská, Parker Hannifin, Stavexa, Readytrans