DL- Krnov - Sadská 92 : 63, Ostrava - Sadská 87 : 72

01.12.2009 08:53

 

Krnov v pátek málem zápasy kvůli chřipce odvolal, aby pak nastoupil v silné sestavě a naše po cestě zmožené družstvo zcela smetl. Chtělo by se lamentovat nad nářky krnovských o chřipce a nemožnosti sehrát utkání, ale z vlastní zkušenosti víme, že zdecimovaný tým může podat naprosto nadstandartní výkon ( loňský zápas s UP). Bohužel se na výsledku  zápasu podepsali oba rozhodčí, kteří po první zcela korektně odpískané čtvrtině zjistili, že nejlepší hráčka domácích má již tři fauly a přestali její zákroky posuzovat jako nedovolené. Vrcholem byl její faul na trojce, kdy dobíhala třílející Míšu Hojkovou a rukama ji srazila k zemi. Píšťalky zůstaly němé :( Na naše protesty nám bylo sděleno, že naše hráčka při střele příliš skákala kupředu!!! Asi poprvé v životě, neboť jí několik let vyčítáme odskok dozadu. Spravedlivě budiž řečeno, že i naše fauly byly posuzovány velmi vlažně. V praxi to vypadalo tak, že v 1. čtvrtině se již od 3. minuty střílelo na obou stranách za fauly, ve druhé a třetí přestala obě družstva faulovat.

Bohužel tradičně nám utekla 1/4, pak se nám již nepodařilo náskok soupeře zkorigovat. Krnov byl v tomto zápase jednoznačně lepší.

V Ostravě proti nám postavili "Jánošíci" (dárci bodů) 6 hráček z extraligy. Z družstva, běžně hrajícího tuto soutěž a rozdávajícího body hlavně na Moravě,  téměř nikdo nenastoupil. Přesto jsme úplně jiným výkonem než v sobotu  drželi krok téměř celé utkání a ve 4. minutě poslední čtvrtiny vedli o 5 bodů. Pak jsme díky několika chybám dostali 4 rychlé koše, kontrovali trojkou  a pak  zcela zbabrali závěr utkání. Poslední pětiminutovku jsme prohráli 15:0. Bohužel, slibně se vyvíjející utkání nakonec skončilo nelichotivým rozdílem. Potěší snad jen fakt, že si Ostrava nemohla dovolit pustit na hřiště hráčky z DL, a když, tak jen na chvilku. V oslabené sestavě jsme byli po většinu zápasu důstojným soupeřem, čemuž bohužel výsledek neodpovídá. Skvělý výkon po oba dny podávala Kája Žampová, která ukázala skutečné "vosí" srdce. Množství modřin na jejím těle je důkazem, jak moc musela o své místo pod košem bojovat. V sobotu jí sekundovala Míša Hojková, v neděli Domča Štědrá.

Zpět

Vyhledávání

Sponzoři týmu : Středočeský kraj, město Sadská, Parker Hannifin, Stavexa, Readytrans