Víkend 17.-19.11.

28.11.2017 09:46

Prodloužený víkend začaly U14 odvetou v Poděbradech. V nepříliš pohledném utkání jsme nakonec zvítězili 94:40, ale ke koukání to nebylo. Snažili jsme se pošetřit síly na důležité utkání s BŠ Praha. V sobotu jsme nejdřív vyrazili do Kolína s U12. S obavami z malé tělocvičny, která nám příliš nevyhovuje, jsme se dívali i na rozcvičující se velké hráčky soupeřek. Ani se nechtělo věřit, že jsou některé roč. 2006. Přesto jsme do utkání vléti jako správné vosy a po 1/4 by jasné, že nám nevadí ani velké hráčky, ani malý prostor. (1:26). Ve stejném duch zápas pokračoval až k závěrečnému hvizdu (15:104). Není důležité, kdo a kolik bodů dal. Holky hrály kolektivně, dobře bránily a nebály se ani nájezdu. Z jejich výkonu jsme měli vážně radost. A to jsme nevěděli, jakou radost nám udělají po návratu U14. K zápasu s BŠ přistoupily soustředěně, od začátku dobře bránily a KONEČNĚ jsme proměňovali i jasné šance. I když jsme ani tentokrát nebyli úplně fit, vedli jsme v poločase 44:22, ale měli na kontě spoustu faulů, protože rozhodčí zvolili VELMI přísný metr na obě strany a myslím, že s takovým posuzováním jsme se letos ještě nesetkali. 

Ve druhém poločase jsme se s tím ale vyrovnali a postupně vedení navyšovali až na konečných 84:56. Zápas měl výbornou atmosféru od rodičů obou týmů a my byli tentokrát spokojenější, že jsme ukázali, co umíme.

V nedělním utkáním nám trochu chyběly síly ze soboty, dělala nám problémy téměř zónová obrana soupeře a navíc velmi vlažný styl rozhodčích, kteří pouštěli téměř vše, takže jsme po sobotě, kdy se pískal snad každý dotyk, byli konfrontováni s tvrdým přístupem, strkáním, plácáním přes ruce, které proslo bez povšimnutí. Se sobotními rozhodčími by v neděli polovina USK nemohla dohrát. A na druhou stranu my jsme se s tou změnou po sobotě neuměli rychle srovnat. Až v poslední čtvrtině jsme stáhli náskok pod 20 bodů, ale několika chybami dovolili soupeři vrátit náskok zpět. V U14 nás čeká poslední zápas s Počernicemi a pak se uvidí, jestli budeme těmi šťastnějšími, kteří postoupí ze 3.místa.

Zpět

Vyhledávání

Sponzoři týmu : Středočeský kraj, město Sadská, Parker Hannifin, Stavexa, Readytrans