víkend 11.-12.11.

10.11.2017 10:12

U12 se potkaly se soupeřem z Pardubic, který nás loni docela trápil. Tentokrát byla na jeho výkonu vidět absence nejlepší hráčky a tak jsme si po slušném výkonu bez problémů s Pardubicemi poradili a zvítězili 96:24 a 107:30. 

Nejmladší tým zažil svoji druhou "Šmoulinku". Tentokrát to byl opravdu náročný turnaj, kde se sešla družstva Jičína, Poděbrad, Kralup, Českého Brodu a Sadské. My jsme měli jednu pětku složenou z hráček 2007, které v soutěži příliš nenastupují a potřebují získat zkušenosti, zbytek děvčat byl ročník 2008-2010. V 15 lidech jsme pravidelně pětky točili, každá dostala stejný čas. Přestože jsme hráli proti starším a i chlapcům, holky bojovaly, velkou radost jsme měli z bojovnosti všech. Výsledek není podstatný, ani kdo dal kolik bodů, ale výkon potěšil :).

Z čeho jsme bohužel nemohli mít radost, bylo další kolo ligy U14. Jablonec bez tělocvičny nám přesunul zápas do Varnsdorfu a navíc v 17,30 večer!! Náročná cesta měla vliv na začátek zápasu a náš rozjezd. S Jabloncem jsme se tahali, ale kdo ubližoval oboum týmům nejvíc, byli rozhodčí. S takovým výkonem a chováním k trenérům jsme se již dlouho nepotkali. V zápase jsme "ubojovali" výhru, ale divný pocit ještě dlouho zůstane.

V neděli nás čekal po nočním návratu těžší soupeř. Jičín má dvě výborné hráčky, které svými herními dovednostmi dokáží spolu potrápit každý tým. Proto jsme se na ně připravovali a změnili trochu složení pětek. Přesto jsme první část prohráli o 16. Bohužel časté ztráty nás připravovaly o možnost zakončit, soupeřky byly naopak velmi úspěšné. Ve druhé části jsme vývoj obrátili na svoji stranu a v poločase vedli 40:39. Ve třetí čtvrtině byl k vidění hezký basketbal, bojovný a náročný. Bohužel jsme 17 s do konce prohrávali o 4, ale měli míč. Pokyn, že hrajeme do konce však nebyl respektován a tak jsme místo snížení náskoku prohrávali o 6. 

Náročný basketbal pokračoval až do konce, kdy jsme pak několika nepřesnostmi darovali Jičínu míč a on nás trestal. Výsledek z našeho pohledu neodpovídá průběhu utkání, které bylo vyrovnanější, než se zdá. Bohužel v nás zůstal pocit, že vždy, když se utkání lámalo, sporné situace řešili rozhodčí ve prospěch Jičína. Nemyslím si, že nominovat na toto utkání rozhodčího z místa je vhodné, ale co naplat. musíme bojovat dál. 

Zpět

Vyhledávání

Sponzoři týmu : Středočeský kraj, město Sadská, Parker Hannifin, Stavexa, Readytrans