V oslabení, přesto úspěšně!

10.03.2009 19:42

 

 

Předposledním kolem základní části dorostenecké ligy pokračoval seriál zápasů pro sadské Vosy. Bohužel každý den před ním přicházely další a další nepříznivé zprávy. Tu u jedné hráčky zranění kotníku, pak u druhé podezření na mononukleózu, zranění kolenních vazů, střevní chřipka, angína… no a my začali pomalu počítat, zda nás bude vůbec pět, abychom mohli zápasy začít.

            Naštěstí jsou Vosy srdcem vždy na palubovce a tak chtěly za každou cenu odehrát alespoň část utkání.

 

Sadská – Kyjov            75 : 41 ( 20:9, 19: 13, 15:10, 21:10)

         První moravský soupeř má zjevně dost starostí s tím, aby dohrál soutěž ( budiž mu to ke cti, že ji dohrát chce). Přijel v oslabené sestavě a na hřišti to bylo vidět. Hráčky, většinou mladší než my, nastoupily se zjevným respektem a přestože předvedly sympatický výkon, na Vosy nestačily. Naopak v domácí sestavě se na delší čas objevila střídající Douděrová a Holíková a obě se neztratily. Výborný výkon předvedla také Hornová, hrající po nemoci s velkým sebezapřením. Vývoj utkání dovolil nechat odpočívat zraněnou Veselou a Hojkovou Míšu. Ta chtěla zkusit alespoň chvíli nohu zatěžovat a bohužel si zranění obnovila. Z bojů o závěrečné umístění je tak nejspíš vyřazena.

 

Body : Štědrá 22, Hornová 11, Žampová 9, Pešková, Hojková L. 7, Holíková, Douděrová 6, Veselá 5, Hojková M. 2

 

Sadská – OSK Olomouc B             81 : 78 (13:16, 21:18, 23:17, 24:27)

 

         Soupeř z Olomouce byl zcela jiných kvalit. Technicky výborné a střelecky nebezpečné hráčky od počátku dělaly naší nesehrané obraně potíže. Bohužel se naplno ukázalo, že některé hráčky nejsou na tlak tak vyhrocených zápasů připravené a jiné po absenci tréninku také nepodaly výkon, na který jsme u nich zvyklí. Poločasová remíza byla spravedlivým obrazem na hřišti. Do 3. čtvrtiny holky však vlétly jako vosy a přebraly iniciativu. Během několika minut si vytvořily náskok 12 bodů a vypadalo to, že se utkání láme k příznivému konci. Jenže po vystřídání se přestala obrana koncentrovat, soupeř vstřelil několik jednoduchých košů a byl zpátky ve hře. Přesto jsme si udržovali klidný náskok 6-8 bodů až do závěrečných minut. Tam se však opět obrana nedomluvila a najednou byl náš náskok pouhé 2 body a do konce utkání 20 vteřin. Vytaženou obranou jsme se snažili donutit Olomouc k chybě a zpomalit co nejvíc její útok. Bohužel 4 vteřiny před koncem střelou přes hlavu ( typicky zvanou „haluz“) srovnala hostující hráčka skóre a při pohledu na vyčerpanou lavičku se zdálo být rozhodnuto. Po time-outu vyhazovaly domácí hráčky z půlky a sehrály domluvenou akci, kterou měla zakončit střela z pozice. Hosté si však trojkové území důsledně pohlídali a tak nezbylo střelkyni Lence Hojkové nic jiného než ustoupit od obrany až téměř k půlící čáře a vystřelit. Míč prolétl obroučkou zároveň se závěrečným klaksonem a publikum mohlo jen vyskočit a jásat. Sadská však tentokrát nebyla lepší, byla jen šťastnější v koncovce a pojistila si tím účast ve finálové čtyřce DL. Trenéři mohou jen smeknout před vůlí některých hráček, které nechtěly nechat tým na holičkách a překonaly samy sebe.Tradičním tahounem byla po oba dny skvělá Štědrá, která je stále větší oporou týmu. Střelecky se opět blýskla i Lenka Hojková. Ta zatížila v neděli konto soupeře mimo jiné i pěti trojkami.

 

Body : Štědrá 26, Hojková L. 24, Veselá 14, Hornová 8, Žampová 6, Holíková 2, Douděrová 1

Zpět

Vyhledávání

Sponzoři týmu : Středočeský kraj, město Sadská, Parker Hannifin, Stavexa, Readytrans