U17 zakončily sezónu

21.04.2016 12:59

Poslední zápasy Vosích kadetek U17 byly úspěšné a Vosy s největší pravděpodobností obsadí 2. místo za vítězným PORGem, když dokázaly ze 6 finálových zápasů 4 vyhrát, což znamená že splnily předsezonní ambice (které byly výsledkově FINAL 4) více než na 100%. 

Sobotní utkání s Kladnem bylo ze strany Vos skvělé jen první poločas, kdy se Vosám dařilo střelecky a trpělivě bránily. Ve druhé půli jako by Vosám docházely síly a se zlepšenou hrou Kladna se blížil dramatický závěr utkání, ten se však nekonal a Vosy si pohlídaly dostatečný náskok z první poloviny a utkání dotáhly do vítězného konce 71:62.

Nedělní utkání proti hráčkám Kralup, které nastoupily v plné sestavě, bylo zcela jiné než předchozí den. Vosy skvěle naplnily taktické pokyny v obraně a v útoku se dokázaly opřít o nacvičené herní signály, které vycházely skvěle. Nasazení a bojovnost zejména na doskoku byla neutuchající a všechny hráčky ukázaly jak silný tým dokázaly během sezóny vytvořit. Ke vší úctě k soupeři Vosy dohrávaly utkání již exhibičně a krásnými rychlými protiútoky dovedly utkání do vítězného skóre 74:45 což bylo vzhledem k síle soupeře poněkud překvapivé ale zcela zasloužené vítězství.  

Téměř pohádková sezóna je již za námi, tým který neměl žádné předsezonní ambice z minulých let a ani přílišný support se vypracoval neuvěřitelně. Hráčky odvádí na tréninkách skvělou práci, od začátku sezony počínaje letním soustředěním tvrdě pracují na zlepšování svých individuálních činností a i když počet hráček nebyl často takový, abychom mohli pracovat i na týmovém herním projevu, myslím si že právě herní týmový projev "jako zázrakem" máme fenomenální. Dokonale jsme dokázaly během krátké sezóny zvládnout pracovat na všech důležitých basketbalových elementech a to na technice, taktice, kondici a mentálním rozvoji. Vytvořením týmové kultury jsme dokázali vítězit v těžkých utkáních na začátku sezóny, díky čemuž hráčky ještě více věřily týmu a jeho směru, kterým jsme se ubírali. Ukázalo se (vzhledem k výsledku a posunu hráček) že to byl směr správný a uskutečnitelný jen díky odhodlání VŠECH hráček, kterým srdečně děkuji za EPICKOU SEZONU :-

 Poděkování patří i všem rodičům, fanouškům, trenérům, vedení Sadské, stolku časoměřičů, rozhodčím a soupeřům.

 

DĚKUJI 

Coach Jan Košař

 

Zpět

Vyhledávání

Sponzoři týmu : Středočeský kraj, město Sadská, Parker Hannifin, Stavexa, Readytrans