U11 přivezly stříbro!!!

27.04.2016 08:13

O víkendu se konalo v Jičíně Mistrovství republiky nejmladších minižákyň pod názvem Národní finále U11. Účastnily se ho vítězné týmy z jednotlivých krajů. Jen Praha měla zástupce dva, protože Některý z krajů soutěž nepořádal.

Ve skupině narazily Vosy právě na druhý celek z Prahy a pak na Valosun Brno. S oběma si poradily a ze skupiny postupovaly z prvního místa. Čtvrtfinále je většinou hrou o všechno a tak jsme k němu přistoupily velmi zodpovědně. Tým SBŠ Ostrava byl sice oslaben o jednu hráčku, která se ve skupině zranila, nastoupila se sebezapřením, ale její handicap byl viditelný. I tak jsme neponechali nic náhodě a zvítězili velkým rozdílem. Zajistili jsme si tak postup do bojů o stupně vítězů. Tam se probojovaly skutečně nejsilnější týmy turnaje. Nám los přisoudil Basketbalovou školu Praha. Tým, který vyhrál kraj a trénuje ho skvělá dvojice Treml ml. a E.Samouk. Na výkonu týmu to bylo vidět. Skvělé technické vybavení i rychlost, která ho zdobí je výbornou vizitkou tréninkového centra.

            Od začátku se výsledek utkání přeléval z jedné strany na druhou a až v závěru jsme byli my ti šťastnější. Nikoli lepší. Důležité bylo, že naše první pětka udržela se silnější pětkou soupeřek krok a druhá pětka měla možnost proti trochu slabší formaci výsledek otočit na naši stranu. Soupeř by si určitě postup zasloužil stejně jako my. V tomto případě jsme však využili zkušeností z minulého mistrovství a měli trochu pevnější nervy. Postup do finále znamenal nejen splněný sen, ale i jistotu stříbra.

Do finále jsme tedy nastupovali s tím, že můžeme jen překvapit a řeči z tábora soupeře o „skupině trpaslíků“ nás vůbec nerozhodily. Výběr Hradce a Sadské má úplně jiné možnosti. Naše holky ale jsou obrovské bojovnice. První čtvrtina překvapila nejen nás, ale hlavně soupeře. Vedli jsme 22:21! Druhá pětka byla však postavena před nelehký úkol – pokrýt dvě „věže“ soupeřek. Téměř komický pohled na souboje hráček až o 20cm nižších než byly hradecké, vypovídal o tom, kolik sil na palubovce musely nechat. Soupeř si vzal zpět vedení a vypadalo to, že je našlápnuto na debakl. První pětka si však myslela něco jiného a dala se do otáčení výsledku. Z -18 na -6 byl neuvěřitelný výkon. Holky nechaly na hřišti všechny síly a bouřící hala jim to oplácela obrovským potleskem. Ani druhá pětka se nevzdávala a držela výsledek pod 10 body. V závěru však došly síly a několik chyb je připravilo o lepší výsledek. Přesto jejich výkon zaslouží velkou pochvalu. Hráčka Sadské  Natálie Jeníková byla zařazena do All Star turnaje, Natálie Reitzová  dostala ocenění MVP!! Zisk stříbra je však zásluhou celé party hráček, protože sebelepší individualita v kolektivním sportu sama na výsledek nedosáhne. Přínosem turnaje bylo i zapojení hráček 2006-2008, které v několika zápasech nastoupily a dokonce bodovaly!

Pro sadský klub je to další vizitka výchovy mládeže. 

 

Zpět

Vyhledávání

Sponzoři týmu : Středočeský kraj, město Sadská, Parker Hannifin, Stavexa, Readytrans