U11 mají NF za sebou

25.04.2017 15:09

Během minulého víkendu se zúčastnily naše nejmladší naděje Národního finále v Krnově. Nad přidělením pořadatelství jsme vzhledem ke vzdálenosti nejdříve kroutili hlavou, ale nakonec jsme cesty vůbec nelitovali. Skvěle zařízené ubytování, stravování i celkově velmi pozitivní a vstřícný přístup pořadatelů nám cestování vynahradilo. Navíc na naší hale bylo kromě basketbalu dívek i "pokoukání" pro maminky v podobě rozhodčích, které snad pořadatelky vybírali v místní posilovně :). Navíc i skvěle pískali a měli pochopení pro naše trenérské snahy. A tak jsme se mohl soustředit pouze na basketbal.

Turnaj nás bohužel nezastihl v optimální pohodě. Nemoci a zranění v samotném závěru sezóny i nepřesvědčivé výkony v posledních zápasech, nám příliš optimismu nedávaly. I tak jsme se chtěli poprat o co nejlepší výsledek. My trenéři jsme však věděli, že tým, složený převážně z mladších hráček, nebude sahat na nejvyšší mety. 

První zápas s Ostravou vlastně rozhodl o dalším našem postupu. Z mého pohledu to byl náš nejlepší zápas ze všech na NF. Na rozdíl od turnaje v Ostravě, kde jsme jasně  od začátku prohrávali, jsme se drželi a v poločase byl výsledek více než příznivý -2. Bojovali jsme dál, ale špatná koncentrace ve 3.čtvrtině dala najednou soupeřkám náskok 16 bodů. Po oddechovém času jsme se uklidnili a začali stahovat.Bohužel je Ostrava natolik dobrý tým, že si vedení již nedala vzít. Přiblížili jsme se na 7 bodů, ale v poslední čtvrtině nastoupila nejlepší hráčka Ostravy Zdeňková a ta hlídala výkon celé pětky. Nakonec jsme při marné snaze o obrat dali příležitost všem hráčkám a rozdíl ve skóre se vyšplhal na 15 bodů. Škoda výpadku ve třetí části, který nás stál lepší výsledek. Bohužel to nebyl výpadek poslední.

Zápas s HB byl hned od začátku pro nás náročný. Soustavný tlak na míč a stálé vypichování přes ruku, které se v naší soutěži nesmí a trestá, nás zahnalo do defenzívy a my přestali bojovat. Jen několik hráček se stále snažilo vzdorovat, ale útok bez nahrávek byl bezzubý a vysledek špatný. 19 daných bodů je opravdu málo.

Ve skupině o 9.-12.místo jsme se potkali s Olomoucí, kterou jsme na podzim výrazně porazili. A tak měla většina hráček pocit, že to půjde samo. Ty, které měly být tahouny se trápily, vyráběly zbytečné chyby a právě chyby nás připravily o výrazný náskok a pak jsme se začali o výhru bát. A oprávněně. Soupeřky prostě chtěly víc a my jim to umožnili. A tak jsme i po 3 zápasech byli bez výhry a smutní.

S domácím Krnovem jsme začali opět nevýrazně, ale byla vidět chuť se o výhru poprat. I když nám chvílemi hráčky brnkaly na nervy, opět opakovaly chyby z minulých zápasů, našly se mezi nimi tahouni a tak se nám povedlo urvat první výhru.

S Pardubicemi poslední den byl zápas o umístění bojovný hned od počátku. Do poločasu jsme drželi vyrovnaný výsledek, bohužel pak přišel opět kolaps ve 3.části a bylo po zápase. 

Konečné 11.místo je pro nás zklamáním. Myslím si, že by nám víc slušelo 9. Zápas s Ostravou ukázal, že umíme hrát dobrý basketbal a umíme i bojovat. Bohužel to musíme dělat celý zápas, ne jen jeho část.

Nejlepší hráčkou našeho týmu byla vyhlášena Kája Laštovková, která ve všech zápasech bojovala až do konce a to se cení! Pro další rok si naše mladší hráčky odnášejí spoustu zkušeností, které snad za rok, za dva v U11 zúročí.

Zpět

Vyhledávání

Sponzoři týmu : Středočeský kraj, město Sadská, Parker Hannifin, Stavexa, Readytrans