Turnaj v Plzni

03.01.2017 14:56

Vánoce neprožívala družstva U11 a U13 doma u televize, ale na vánočním turnaji pod záštitou FIBA v Plzni. Pohodové dny se změnily v noční můru hned při odjezdu, kdy chodila jedna sms za druhou - "nejede, zvrací", "nejede, má teplotu", "nejede, má dutiny"..Týmy tak zůstaly v minimální sestavě bez možnosti střídání.

U11 navíc bez hráček základní sestavy, takže jsme byli zvědaví, jak si poradí s vypjatými zápasy ostatní hráčky. Poradily si a pro nás velmi pozitivně. Nejen že zvládly náročný program fyzicky, ale i herně nezklamaly. V silné skupině podlehly jen Strakonicím a z 2.místa postoupily do semifinále. Tam na ně čekal chlapecký tým Rokycan, který si přijel zjevně zvyšovat sebevědomí mezi děvčata. Měl totiž ve svém středu 2 dívky, které proti nám nastupovaly jen sporadicky. I tak holky nechaly na hřišti všechno, což bylo vidět na místy "poplakávajících" chlapcích. Silovost a atletičnost kluků se na výsledku projevila a nás po prohře čekal zápas o 3.místo. Tady se absence základních hráček ukázala jako důležitý faktor a my po prohře brali smolné 4.místo. I tak holky nezklamaly a odvezly si spoustu zkušeností a námětů pro další tréninky.

Starší tým odjel také oslaben v minimálním počtu 10 hráček a již první den bylo jasné, že tento počet nezůstane. Ještě ten večer ulehla jedna z hráček, pak došlo ke zranění dalších dvou a v turnaji pokračovalo jen 7 statečných. Ty odehrály 3 zápasy denně a měly toho vážně dost. Přesto se probojovaly až do semifinále, kde je zastavil vysoký tým Karlových Varů. Proti výškové převaze jsme neměli šanci a tak jsme nastoupili do posledního zápasu proti BŠ Praha. Velmi silný pražský tým, který konkuruje nejlepším pražským klubům, byl pro nás velkou překážkou před ziskem bronzu. Na lavičce plný počet hráčů, jasná  silová převaha. Zápas se neodvíjel v náš prospěch již v první čtvrtině. Pro velký počet faulů vlastní nedisciplinovaností usedla na lavičku jedna z hráček základní sestavy a rázem jsme byli jen v šesti. V průběhu 3/4 jsme prohrávali již o 16 bodů a zápas se zdál ztracený. Holky však na hřišti předvedly neskutečnou vůli a dokázaly zápas zdramatizovat. Podařilo se nám vyrovnat a pár vteřin před koncem jsme měli v rukou dokonce vítěznou střelu, která bohužel do koše nespadla. V prodloužení oba týmy dlouho nedaly ani bod. Nakonec byl šťastnější soupeř, který vyhrál na TH. I tak jsem musela před děvčaty směknout, protože výkon, který v tomto minimálním počtu předvedly, byl obdivuhodný. Čtvrté místo sice mrzí, ale předvedená hra v žádném případě. Snad nám to pomůže jako příprava do dalších kol soutěže.

Zpět

Vyhledávání

Sponzoři týmu : Středočeský kraj, město Sadská, Parker Hannifin, Stavexa, Readytrans