Turnaj v Dánsku

04.01.2018 16:26

Po třech letech jsme se opět zúčastnili vánočního turnaje v dánském Lemvigu, který je považován za evropské mistrovství klubů. Ve všech kategoriích se potkalo 158 týmů z celé Evropy. My jsme jeli s družstvy U10, U12 a U14.

Hlavně pro nejmenší hráčky ročníku 2008 byl turnaj obrovskou zkušeností. Ale neztratily se a od prvního dne bojovaly naplno. Hned první den je čekaly 3 zápasy, které zvládly na výtečnou. Byly to -  SCALA Hamburg s výsledkem 71:14, domácí Lemvig porazily 44:0, Viby Basket 65:8. Další ráno začaly proti Capitol Bascats Düsseldorf s též příznivým výsledkem 66:12. Až poslední tým nebyl mix, ale čistě chlapecké družstvo Virum Vipers, které nás chtělo hodně potrápit. Kluci začali tvrdě a tak jsme po chvíli odnesli dvě hráčky, které již nedohrály. Další se ale nezalekly a přestože byl soupeř vyšší a atletičtější, bojovaly, co to šlo. Rozhodčí se snažili tvrdý ráz zápasu zmírnit, i přesto jsme byli rádi, že utkání skončilo bez dalších zranění 42:30. Měli jsme zajištěné semifinále. V něm jsme se znovu potkali s týmem Capitol Bascats Düsseldorf a porazili ho téměř totožným výsledkem 66:18. Ve finále se měl opakovat zápas s Virumem, ale nutno říct, že kluci na svojí agresivitě hodně ubrali a tak již nedošlo k žádným střetům. Svoji roli favorita potvrdili a nám zůstalo krásné 2.místo po prohře 46:32.

V kategorii U12 začínaly holky také s družstvem SCALA Hamburg. Družstvo vyšší a silovější než jsme my nás zpočátku hodně potrápilo. Nakonec jsme ale brali první výhru 24:15. Další zápas s domácím Lemvigem byl pohodovou záležitostí 44:8. Když ale nastoupil tým SC Rist Wedel, nevěděli jsme, jestli si nespletli kategorii. Několik hráček bylo výrazně vyšších než naše největší a jejich pohyb napovídal také větším zkušenostem. Basketbal to byl ale krásný, my jsme si vytvořili 10ti bodový náskok, o který jsme v závěru několika chybami přišli. 6s do konce svítil na ukazateli stav 26:26 a my jsme si vzali oddechový čas, protože nás čekala poslední akce. Vše jsme si řekli, ale rozhodčí nakonec podal míč jinde, než měl a porada byla na nic. Naštěstí Makyna se nebojí a vjela až do koše, kde byla se sirénou faulována, ale koš dala. Bylo vyhráno!!

Průběh turnaje napovídal, že se s tímto soupeřem potkáme i ve finále a to se také stalo. Bohužel trenérka podřídila vše výhře a tak přestala bránit osobně a hráčky dostaly pokyn stát v bedně. Pro nás se tento krok sttal nepřekonatelným, vysoké hráčky nedovolovaly nájezdy a z utkání se stala nehezká přetahovaná, ve které měl soupeř díky tomu navrch. I tak patří holkám absolutorium, co v těžkých zápasech dokázaly zahrát.

Nejstarší U14 porazily postupně Mercurius Berchem, Celeritas Donar i SC Rist Wedel a šly do čtvrtfinále. Tam rychlou smrt zvládly, ale bohužel již za hodinu nastupovaly v semifinále proti pozdějšímu vítězi BV Hoofddorp. V tomto zápase bylo vidět, jak nám schází síly. Soupeř totiž prošel do semifinále jako jeden z přímých postupujících. A jak sil ubývalo, bylo jasné, že se do finále nedostaneme. O to víc jsme se zaměřili na boj o bronz, který jsme zvládli proti družstvu Lokomotief Rijswijk a brali třetí místo. Náš semifinálový přemožitel si ve finále poradil jasně s týmem BBC LYRA NILA 53:24.

Turnaj byl skvělý a všem holkám lze jen poděkovat a popřát jim, aby se jim dařilo i dál.

Zpět

Vyhledávání

Sponzoři týmu : Středočeský kraj, město Sadská, Parker Hannifin, Stavexa, Readytrans