Těžký víkend U14 24.-25.3.

26.03.2018 15:19

Víkend začal vlastně ji v úterý, kdy jsme dohrávali utkání exl proti HB Basket.

ŠBK Sadská : HB Basket 77 : 83 (19:10, 38:35, 52:59)

V první čtvrtině naše žákyně soupeře přehrály zejména dobrou obranou, kdy jsme soupeře dokázali udržet na pouhých deseti obdržených bodech a vypracovaly si tak 9 bodové vedení. Bohužel se nám nepodařilo tento výkon v obraně zopakovat ve zbývajících třech čtvrtinách a nakonec jsme prohráli o šest bodů. Nemusíme být ale ze zápasu smutní, byť se prohrálo. Družstvo HB Basket obsadilo v základní skupině B žákovské ligy první místo s pouhou jednou prohrou. Odehráli jsme velmi vyrovnané utkání s pěknými útočnými akcemi na obou stranách. Velké nasazení, bojovnost všech hráček a předvedený výkon byl oceněn potleskem všemi přítomnými fanoušky v hale.

Další dva zápasy nás čekaly o víkendu 24. a 25.3. kdy k nám v sobotu zajížděl zatím poslední tým tabulky Chomutov, který doposud nepoznal radost z vítězství. V neděli pak hráčky Ústí nad Labem, které bojují o postup do finálové části Extraligy, zatím na čtvrtém místě.

ŠBK Sadská : Levhartice Chomutov 85 :51 (15:8. 31:18, 61:30)

Soupeř z Chomutova přijel s odhodláním změnit nulu v kolonce vítězství. Jenže naše děvčata byla hned od úvodního rozskoku rázně proti. Po celý zápas předváděla rychlý, útočný basketbal podpořený velmi kvalitní obranou činností. Konto bodů  hráček z Chomutova narůstalo velmi rychle a konečný rozdíl 34 bodů v prospěch našich žákyň byl naprosto zasloužený za jejich předvedenou hru. Na tomto úspěchu se podílelo všech dvanáct hráček našeho družstva.

ŠBK Sadská : Sluneta Ústí nad Labem 72 :61 (25:17, 37:42, 57:52)

V neděli nás čekal velmi těžký a kvalitní tým žákyň z Ústí nad Labem. Jak těžký byl tento zápas pro naše děvčata, bylo bohužel poznat ještě před koncem zápasu. Po pádu na palubovku se velmi bolestivě zranila na noze Elišla Urbanová a již nemohla pokračovat ve zbývající hře. Bohužel došlo k dalšímu, velmi vážnému zranění (zřejmě po střetu s hostující hráčkou) Míši Staňkové a musela být odvezena záchrankou do nemocnice s těžkým otřesem mozku. Všichni přejeme Míše brzké uzdravení.

Celý zápas byl velmi vyrovnaný a ani mírné vedení jednoho týmu nebylo zárukou konečného úspěchu. Na obou stranách se hrála agresivní celoplošná obrana. I v tomto zápase bylo k vidění hodně pěkných akcí od obou družstev. Zápas byl velmi kvalitní, bojovalo se s maximálním nasazením a všechny hráčky vydaly mnoho sil. Nakonec se podařilo zvítězit naším žákyním, které pokračovaly ve výborných výkonech z předešlých zápasů. Na kvalitní hře se podíleli i velmi dobří rozhodčí p.Vošahlík a p.Petrák.

Ovšem oprávněně se radovat z vítězství nám nedovolil hlavně strach o zdraví naší Míši.

Zpět

Vyhledávání

Sponzoři týmu : Středočeský kraj, město Sadská, Parker Hannifin, Stavexa, Readytrans