Sezóna skončila, jak dál?

22.06.2009 13:09

 

 

Letošní soutěžní sezóna se vydařila oběma zařazeným družstvům ŠBK. Podařilo se také rozjet tréninky nejmenší přípravky – Vosinek.

            Menší Vosičky kralovaly krajskému přeboru s rozdílem několika tříd. Jen několikrát se jim nepodařilo dát soupeři „stovku“ a pohled na konečnou tabulku, kde mají z 22 zápasů skóre + 2173 bodů, hovoří jasně. A právě proto nás pro příští rok čeká těžší úkol. Rozhodli jsme se zařadit tým do soutěže starších mini, kam věkově patří a zároveň přihlásit soutěž starší , aby se holky měly možnost potkat se silnějšími soupeři než tomu bylo letos. Nejdůležitějším úkolem je pro ně za rok vybojovat postup z kvalifikace do žákovské ligy. Tomu bude také odpovídat příprava během dalších měsíců.

            Dorostenky mají za sebou velmi úspěšný rok. I když se po celou dobu musely vyrovnávat s absencemi, způsobenými zraněním některých hráček, pohybovaly se stále na špici tabulky. Bezezbytku využívaly skvělého domácího prostředí, které jim vytvořilo velké množství pravidelných návštěvníků jejich zápasů. Doma tak podlehly pouze ve dvou zápasech a postoupily do finálové skupiny DL. V té skončily na 2. místě díky vzájemnému zápasu s UP Olomouc. Po započtení výsledků ze základní části jim patřilo konečné 3. místo v těžké moravské skupině ligy. Potěšující je zapojení nových hráček i pohled na statistiky, kde jsme zvítězili jako tým v úspěšnosti TH (61%), v jednotlivcích byla na 1. místě TH Nikola Veselá (74%) a o několik míst za ní Míša Hojková (71%). Lenka Hojková byla na čele trojkových střelců ( 73). Jako tým jsme na tom byli dobře i s počtem trojek na zápas (9 maximum, průměr 4,5/zápas). Mezi prvními jsme se pohybovali i v obdržených a dosažených bodech. To vše bylo dáno možnostmi nové tělocvičny, které děvčata bezezbytku využily. Na procentech střelby se projevily hodiny a hodiny dobrovolných tréninků, které si holky samy ordinovaly.

            Po prázdninách postoupí Vosy do starší kategorie, která je dvouletá a tak se opět budou prát se staršími a fyzicky vyspělejšími týmy. Úkolem by mělo být tuto soutěž udržet. Podle předpokladů budeme zřejmě opět „na Moravě“, takže nás čekají časově i finančně namáhavé zájezdy. Vzhledem k tomu, že STC CBF nedodržela termínovou listinu i když nám bylo na několik našich dotazů odpovězeno, že se máme řídit danými termíny a následně i písemně potvrzeno datum 7.7. pro kvalifikaci st. dorostu, byla nakonec tato konána mimo všechna předpokládaná data. Protože jsme se dle rady řídili termíny, některé hráčky měly po dohodě s trenéry na 13.6. objednané  jiné akce, ať s rodinou nebo se školou. Z tohoto důvodu jsme se tedy  kvalifikace nemohli zúčastnit a využili nabídku USK Praha na výměnu soutěže. Přesto jsme po návratu ze Švýcarska s údivem zjistili, že jsme v rozpisu pro kval. jmenováni. Nemohli jsme se tudíž z ní na poslední chvíli odhlásit, protože jsme nikdy přihlášeni nebyli, jak bylo v některých médiích mylně prezentováno. Kdyby na stránkách kraje ( stejně jako jinde) byla řádně vypsána kvalifikace s daty, místem a  přihláškou, nemuselo by k těmto omylům vůbec docházet.

            Za všechny hráčky a trenéry bych ráda poděkovala za podporu všem, kteří na naše zápasy chodili a stáli za námi i tehdy, když se týmu nedařilo. Za výsledky malých i velkých holek je tak obrovské množství dřiny, že si to umí představit jen ten, kdo stojí hodně blízko. Potlesk a vyjádřená podpora je pro ně jediná odměna. A za to Vám všem děkuji.

Zpět

Vyhledávání

Sponzoři týmu : Středočeský kraj, město Sadská, Parker Hannifin, Stavexa, Readytrans