Sadská - USK

11.02.2011 19:07

Po utkání s USK na naší palubovce a po komentáři, který se objevil k tomuto zápasu na jejich stránkách, se musíme k této publikované snůšce lží vyjádřit. Citované úryvky jsou kopírovány i s pravopisnými chybami, aby nedošlo k nějakému zkreslení.

Cit.1: V oslabené sestavě z důvodu jarních prázdnin jsme vyrazili do Sadské, neboť nastala naprostá neochota domácích o přeložení utkání na pátek.Paní trenérka Žánová sice ochotně poskytovala informace mailem o naprostém nedostatku kapacity v hale, nicméně pak jsme se od funkrionářů pražského a sředočeského svazu dozvěděl, že paní Žánová je ředitelkou dané školy a tudíž je velmi úsměvné, že se do haly nedostane mimo nasmlouvané hodiny :)))) Pak jsem se od holek dozvěděl, že jsou v pátek dokonce pololetní prádzdniny a to se všude v tělocvičnách pronájmy ruší - tudíž škola v Sadské je jedinou školou z tisíců v České Republice, které má o pololetních prázdninách úplně obsazenou tělocvičnu - nejspíš měli hráčky Sadské 20ti hodinový trénink.

Komentář: Navrhli jsme USK náhradní termín, protože v pátek, na kterém trvali, se v sadské tělocvičně neodehrával 20ti hodinový trénink Vos, ale soustředění olympijského výběru pro DOH 2011. Tohoto soustředění se účastnily i hráčky USK. Informace o něm je od poloviny ledna na stránkách stccbf. Nebylo tedy svoláno jen proto, abychom nevyhověli. Na příkladu Slovanky je vidět, že pokud se někdo chce dohodnout, dohoda s námi je. Informace, že jsem ředitelkou školy je veřejná, není potřeba se informovat u svazů. Jako ředitelka školy si cením svého slova a pokud podepíši smlouvu o pronájmu, hodiny cizím subjektům neruším. Stejně tak jako ostatní školy v okolí i u nás se pronajímá během prázdnin. I hlavních. Je to totiž nezanedbatelný příjem pro školu. A k oslabené sestavě soupeře jen poznámka: z utkání v Praze  chyběla USK pouze jedna hráčka (Voláková). Nám naopak chyběla nejlepší střelkyně z Prahy Joštová.

ukázka mailové komunikace:

Dobrý den, 
> hala je u nás beznadějně obsazená cizími subjekty, takže není možné se s
> nimi domluvit na nějaké výměně. U nás řešíme lyžařské výcviky tak, že je
> rodiče dovážejí na hory opožděně. V tom případě bych mohla dát utkání na
> neděli ráno, aby jeli ještě za světla nebo zkuste trojsměnu s prohozením
> utkání, abychom hráli v sobotu. V tom by asi neměl být pro nikoho
problém.
> Jinak nabízím termín až 13.3., kdy hrajeme doma s dorostenkami a není
hrací
> termín ŽL. Halu na tento termín máme rezervovanou.
> Bohužel je to s jedinou halou velmi komplikované a každé přeložení a
> výměna se domlouvá minim. měsíc dopředu.
> S pozdravem
> Žánová Blanka

Cit.2: Po třech minutách utkání fauly 1:6 , z toho Plačková 3!! , to je vážně skvěle připravená taktika na zápas v podání kooperace domácího týmu a rozhodčího Šupeje.

 

Komentář : V tomto bodě zvažuji, zda je zralý na žalobu nebo na pochvalu. Podle trenéra soupeřek jsme v Praze ovlivnili rozhodčí Vávrovou, která chudáku Plačkové pískla 4 fauly v 1/4, tady jsme ovlivnili rozhodčí z Mladé Boleslavi, aby té samé hráčce učinili totéž. Buď jsme tak vlivný klub nebo máme tolik peněz. Nevím. Nemáme to za potřebí. Možná by příště stačilo poučit dotyčnou, aby při obraně nechala ruce nahoře.

Cit 3: O tom, že nebylo o vítězství pochyb, svědčí i chování trenérky domácích a diváků - všichni veděli, že Šupej nenechá hosty odjet s výhrou, neboť trenérka Žánová, u které plně respektuji její kvality, je velmi temperamentní viz zápas u nás doma a nenechala svůj tým jakkoliv poškodit - ale v tomto zápase když Šupej písknul kromě 90% blbostí na naší stranu i 10% na jejich, např. naše hráčka udělá jasné kroky  a Šupej na ní pískne faul, v tomto případě už by p.Žánová byla na půlce a diváci domácích po něm házaly bubny, nicméně Šupej byl z domácí strany pořešený, takže se těmto rozhodnutím trenérka s diváky pouze usmívala.Vrcholem byla technická chyba kterou jsem dostal, po které šel Šupej na půlící čáru za domácíma divákama a s úsměvem se začali bavit jako někde v hospodě.

Komentář : Nevím, kde vzal kolega tvrzení, že bych po nějakém výroku rozhodčích skončila na půlce. To jsem nikdy nedělala a dělat nebudu. Dívčí basketbal je totiž z velké části psychologie a možná až bude mít p.Večerka za sebou tolik ligových let pochopí, že rozčilováním se hráčky rozhodí, začnou hledat chyby jinde než u sebe a vývoj utkání je v háji. V tomto směru by ho mohla poučit obě utkání se Sadskou. Za léta v lize jsem nikdy nedostala TCH, ke které by jmenované vybíhání určitě spělo. A k divákům? Máme jedny z nejslušněji fandících rodičů, což nám potvrzují mnozí soupeři i rozhodčí. Já jsem na ně náležitě pyšná. Fandí svému klubu, který dělá jméno malému městu. K tomu jménu nepřišli zadarmo a moc dobře to vědí.Na rozdíl od maminek USK nepoužívají slova jako Hovado atd...To totiž  na palubovku k dětem nepatří.

Cit 4:  nicméně co předvedl s náma Šupej, tam bysme nevyhrály ani s Vítečkovou.Ještě horší věcí je, že je to úplnej kokot a neumí pískat ani normálně, neboť jeho mechanika připomíná cvičení hitlerovských vojsk SS. Divim se, že hráčky odehrály zápas který odehrály, poněvadž jim to domácí  Šupej neuvěřitelně znechutil. Divim se, že od hráček nedotal přes držku

Komentář : K tomu se již vyjadřovat asi nemá cenu. Skutečně nevadí rodičům hráček, jak se vyjadřuje trenér jejich dcer? Nevadí vedení USK, jaký člověk je reprezentuje navenek?

Celý týden jsem zvažovala, zda se k té snůšce lží a nesmyslů vůbec vyjadřovat. S ohledem na to, jak se snažíme vystupovat na basketbalovém poli, mě však tyto věci uráží. Jméno klubu jsme budovali mnoho let a nenechám ho urážet někým, kdo nemá ani základy slušnosti a kdo v době, kdy jsme s dívčím basketbalem začínali, ani neuměl najít na mapě, kde Sadská leží. Je mi líto hráček USK, které určitě mají na víc, než předvedly a jejichž lidské kvality jsem si mohla ověřit na jmenovaném soustředění. Jsou to hráčky, které místo křiku potřebují radu a podporu, pokud se jim nedaří. Basketbalového nadání a píle mají na rozdávání.

 S naším stanoviskem se obracíme na vedení USK. Tam jsou lidé, kteří s námi v minulosti jednali vždy korektně a určitě je bude zajímat, kdo jejich klub reprezentuje.

 

 

Zpět

Vyhledávání

Sponzoři týmu : Středočeský kraj, město Sadská, Parker Hannifin, Stavexa, Readytrans