Ostrava Cup s medailemi

12.09.2016 11:09

Mezinárodní turnaj v Ostravě je již tradiční přípravou pro basketbalistky ze Sadské. I tentokrát se za mimořádně parného počasí do bojů vydaly týmy U13 a U11.

Pro nejmladší holky to byl před jejich první sezónou křest ohněm. Hned po příjezdu je čekal zápas s týmem Ružomberoku. Po dlouhé cestě jsme se jen obtížně rozjížděli, tlak prvního opravdu velkého turnaje doléhal na každou hráčku. V poločase se však rozjely a výsledkem byla jasná výhra. Následovalo několik hodin odpočinku a další soupeř. OSK Olomouc měl hráčky stejně vysoké jako my (konečně!), ale technicky mnohem slabší a tak jsme zvítězili celkem jasným rozdílem.

Další den nás čekaly týmy Krnova a v semifinále Slovanka. Zápas se Slovankou byl podle všech přihlížejících předčasným finále. Oba týmy hrály na hranici svých možností a pro nás tento čtvrtý zápas ve dvou dnech (Slovanka měla jen 3) znamenal pád na dno fyzických sil. Přesto jsme silou vůle dotáhli zápas do vítězného konce a vyhráli 31:28. Nebyli jsme lepší, jen šťastnější a možná s větší vůlí po postupu do finále. Tam jsme opět narazili na Ružomberok, ale tentokrát již rozehraný a poučený z prvního zápasu. Tíha okamžiku nás svazovala a koš byl jako zakletý. Po chvíli se ale holky oklepaly a rychlými protiútoky se dostaly k mírnému vedení, které postupně navyšovaly. Po závěrečném hvizdu vypukla nelíčená radost. První zlato!! Vydřená výhra určitě holky povzbudila do právě začínajícího KP.

Pořadí: 1.Sadská, 2.Ružomberok (SK), 3. Visla Basket (PL)

Druhý tým je již zkušenější, většina hráček má za sebou účast na několika MČR a tak jsme očekávali, jak prodají  prázdninovou přípravu.

První zápas s Basketem Ostrava byl těžký vzhledem k výšce soupeřek. Když jsme si zvykli na jiné pojetí, přehráli jsme je výrazným rozdílem. Stejně tomu bylo s týmem Havířova. V semifinále jsme potkali tým Seredě, hrající velmi tvrdý basketbal. I tady jsme byli úspěšní a naše druhé družstvo bylo také ve finále. Vzhledem k menšímu počtu hráček soupeře byla v tomto zápase povolena passarela (možnost hrát ve ¾) a to byla pro soupeře nesmírná výhoda. Hráčky SBŠ Ostrava hrají již několik let vyšší kategorii a jejich výkon tomu odpovídal. Navíc praktikovaly po většinu času zónovou nebo výrazně odstupovanou obranu, na kterou nejsme zvyklí a při jejich výšce a tělesných proporcích to byla velká výhoda. Po první čtvrtině jsme prohrávali o 14 a vypadalo to na ručník. V další části musel soupeř prostřídat a my otočili vývoj na +6 bodů. I ve třetí čtvrtině jsme malý náskok drželi. Bohužel v poslední nastoupily jen nejsilnější hráčky Ostravy a nám se překvapení nepodařilo dotáhnout. I tak je 2.místo po skvělých výkonech nadějí před sezónou.

Pořadí: 1. SBŠ Ostrava, 2. Sadská, 3.Havířov

Zpět

Vyhledávání

Sponzoři týmu : Středočeský kraj, město Sadská, Parker Hannifin, Stavexa, Readytrans