Ostrava 2009

21.09.2009 10:24

 

Turnaj Ostrava 2009

 

            Ostravský turnaj je každoročně přípravou na sezónu pro obě družstva ŠBK. I letos jsme se vypravili na sever Moravy sbírat zkušenosti a vyzkoušet nové akce a signály.

            Družstvo 97 mělo na pohled lehkou a jasnou sezónu a tak jsme na úvod nové potřebovali obtížnější zápasy. Ve skupině jsme narazili na týmy Havířova, Ostravy a Krnova. I když výsledky vypadaly jednoznačně, zápasy to byly fyzicky velmi namáhavé. Větší a silnější soupeřky se však marně snažily stačit vysokému nasazení Vosiček, které je doslova „uběhaly“. Potěšilo i vysoké procento střelby a úspěšnost hry 1 na 1. Turnajový pavouk nás svedl ve finále dohromady opět s družstvem Ostravy, které jsme ve skupině porazili o 29 bodů. Na finále však soupeř posílil, vypadalo to, že to nebudeme mít vůbec jednoduché. Navíc začaly zůstávat ostravské hráčky v bedně, takže jsme opět bojovali s polozónou, pro nás velmi nepříjemnou. I tak jsme rychlými přechody dokázali odskočit na uklidňující náskok a dovést boj do vítězného konce ( 66:26) Mezi nejlepší hráčky této kategorie byly vybrány Lenka Skalická a Bára Poláková.

            Družstvo 92 hrálo soutěž starších dorostenek, která byla velmi kvalitně obsazená. Extraligové týmy slibovaly náročná utkání. Těžkou skupinu jsme začali s Příborem, který nás čeká v DL. Zpočátku nás soupeř „zlobil“, ale po několika rychlých akcích jsme srovnali hru a jasně zvítězili 65:25. Po hodině jsme nastoupili proti extraligové Ostravě, která nám ihned ukázala, proč je účastníkem této soutěže. Jen obtížně jsme se smiřovali s tvrdou nátlakovou hrou a hledali recept na překonání její obrany. Hrozivě narůstající náskok jsme začali korigovat až ve druhé půli, kdy se ukázalo, jak moc máme naběháno. Vydrželi jsme vysoké tempo a prohra o 15 bodů byla nakonec slušným výsledkem po krásném zápase. Po dalších zápasech jsme postoupili ze skupiny na 2. místě a v semifinále se utkali s dalším extraligovým celkem Havířova. Tady teprve jsme poznali, co je to nátlaková hra. Až za stavu 10:0 se nám podařilo dát první koš a začít náskok stahovat. Především zásluhou doskoků jsme dotáhli na rozdíl jediného koše. Dařila se nám také střelba trojkových košů. Soupeř však nepřipustil překvapení a zvítězil nakonec o 12 bodů.

            V zápase o 3. místo jsme narazili na tým slovenské nejvyšší soutěže Lokomotiva Žilina.  Opět jsme si chvíli museli zvykat na tvrdou hru a přečíst systém soupeře, než jsme se srovnali a přítomným divákům ze Sadské, kteří nás přijeli podpořit v bojích o medaile, připravili strhující drama. Bojovalo se o každý centimetr palubovky, naše celoplošná osobní obrana měla úspěch a opět se ukázalo, jak je důležitá vysoká fyzická připravenost, kterou hráčky disponují. Výhra o 3 body znamenala obrovské překvapení a bronz, o kterém jsme na začátku turnaje ani nesnili.

            Mezi nejlepší hráčky turnaje byla vybrána Nikola Veselá, která předváděla ve všech zápasech strhující výkony a zatížila konto soupeřů celkem 75 body. Obdivuhodná byla naše střelba trojek, kterých jsme v 5-ti zápasech dokázali dát 27, v posledním celkem 10!!

            Velké poděkování za oba týmy patří množství diváků, kteří nás po celý víkend v obou kategoriích povzbuzovali. Měli jsme jasně největší fanklub ze všech týmů. Díky, díky vám.

Zpět

Vyhledávání

Sponzoři týmu : Středočeský kraj, město Sadská, Parker Hannifin, Stavexa, Readytrans