NF U12

23.05.2016 08:07

Mistrovství ČR v Sadské a Českém Brodě

Ve dnech 29.4._1.5. se konalo v Sadské a Č.Brodě Národní finále v basketbalu dívek U12. Byla to akce velmi neobvyklá, protože v minulosti ke spojení dvou měst při organizaci nedocházelo.

Hned od začátku se na obou palubovkách odehrávaly tvrdé souboje. Naše holky měly smůlu v nasazení, když jim do skupiny byl přiřazen loňský mistr Hradec Králové. Mohly se tedy soustředit na boj o 2 místo, které jim zaručovalo postup mezi nejlepších 8 týmů.

V souboji s Prostějovem to ze začátku vypadalo jako boj Davida s Goliášem. Soupeřky daleko vyspělejší a mohutnější se nám dařilo přetlačovat jen těžko, navíc útočný koš vypadal, jakoby měl pokličku. Míč poskakoval po obroučce, kroutil se uvnitř a nakonec vypadl ven. Nepříznivý stav po 1.části ale druhou pětku nesvázal. Slabší pětku soupeřek doslova převálcovala a tak se nám v poločase dýchalo líp. Další úsek jsme již zvládli a měli jistotu čtvrtfinále.

Večer jsme si spolu s ostatními užili slavnostní zahájení, kde jsme si představili nejen tanečnice z RC, ale i Jendu Kracíka, který sklízí úspěchy v bikrosu a hlavně naše úspěšné karatisty. Byli jsme velmi rádi, že celá republika mohla shlédnout sestavy některých členů úspěšného sadského oddílu. Pak již vystoupil Tomáš Bubák, mistr světa v yoyování a nakonec skupina Flyingboys, účastník televizního pořadu. Za město Sadská přivítala všechny přítomné starostka Mgr.Eva Jurinová, popřála jim také hodně úspěchů a v podobném duchu se nesly i projevy ostatních řečníků. Mezi vystoupeními promluvil Dan Kurucz a Lenka Šípová (oba Basket Nymburk), Milena Moulisová (reprezentační trenérka dívčích složek basketbalu) i Jaroslava Jermanová (místopředsedkyně Poslanecké sněmovny).

Druhý den se nám do cesty bohužel postavily Strakonice, pozdější stříbrný tým. Silově nás přehrála hlavně hráčka č.13 (MVP turnaje), kterou díky fyzickým dispozicím nebyly holky schopné ubránit. Čekal nás tedy souboj o 5.-8. místo a hned silný soupeř – USK Praha. Poločasové manko -23 bodů nedávalo žádnou naději na lepší výsledek, ale famózní závěr, kdy holky umazávaly bod po bodu, až 2 minuty před koncem stav vyrovnaly, přivedl celou halu do varu. Závěr byl opravdu infarktový. 5s před koncem jsme vedli o jediný bod a soupeř se po time-outu posunul na naši polovinu. Podařilo se mu skórovat, ale ani my to nevzdali! Time-out a posun k jeho koši znamenal 2s naděje. Sehráli jsme přesně to,co jsme si řekli a se sirénou dali koš! Hala vybuchla v nadšeném jásotu a my měli vzácný skalp. Výhra 56:55 nás posunula zase o stupínek – do bojů o 5.-6.místo. Tady jsme již se zbytky sil nedokázali vzdorovat mnohem mohutnějším hráčkám Sparty, ale i tak jsme se 6.místem nadmíru spokojeni. Holky ukázaly obrovské srdce a určitě se mezi ostatními za svůj výkon nemusely stydět. Bohužel jsme doplatili na malou fyzickou vyspělost a výšku, výsledek bereme jako splněný cíl.

Celý turnaj byl velmi organizačně a finančně náročný. Proto patří náš dík městu Sadská i ostatním sponzorům za podporu turnaje, ať už nás podpořili finančně nebo materiálně. Zvláštní poděkování patří Jindrovi Jarošovi za neskutečnou ochotu a vstřícnost při pomoci se zabezpečením občerstvení pro sportovce i jejich rodiče.  Všem návštěvníkům turnaje děkujeme za povzbuzování a atmosféru, kterou se podařilo nejen vosám vytvořit. 

Zpět

Vyhledávání

Sponzoři týmu : Středočeský kraj, město Sadská, Parker Hannifin, Stavexa, Readytrans