Minižákyně obhájily stříbro na MČR U12

18.05.2017 12:28

Všechny vosí minitýmy se probojovaly Mistrovství republiky a to je pro nás obrovský úspěch. Zavazující byla hlavně obhajoba stříbrného umístění z Jičína v minulém roce. Výsledky soutěží napovídaly, že bychom neměli hrát druhé housle, ale míč je kulatý a jak říká jeden kolega ze Sparty : “dívčí basketbal je divný sport“. Nikdy dopředu nelze určit, jak zápas dopadne.

A přesně takový pocit jsme měli po prvním zápase na MČR. Papírově slabší Pardubice jsme podcenili, a i když jsme se my, trenéři, snažili holkám vysvětlit, že to není tým, který jsme jasně poráželi v sezóně, v hlavách to bylo asi jinak. Zápas nebyl lehký, koš měl pokličku a jasné vítězství se změnilo v trápení. Bojovali jsme až do konce, bohužel marně.  Prohra o 10 bodů nám zkomplikovala postup ze skupiny, na druhou stranu se holky vyburcovaly a semkly k výborným výkonům v dalších zápasech.

Ostravu jsme přejeli ve výborném tempu 84:25 a postoupili do čtvrtfinále ze 2.místa ve skupině. Soupeřem nám byla Basketbalová škola Praha, se kterou jsme loni vyhráli o pouhé 4 body a tak mělo utkání potřebný náboj. My, poučeni prohrou s Pardubicemi, a BŠ, která se nechala ukolébat snadným postupem ze skupiny, jsme si to rozdali o postup mezi čtyři nejlepší.

Od počátku bylo vidět, že jsme soupeřky trochu zaskočili a rvali se o každý míč. Stále jsme mírně navyšovali vedení až do závěrečného skóre 65:40. Výborný týmový výkon, podpořený dobrou obranou a bojovností byl základem postupu do semifinále. Tam nás čekal Sokol Horní Počernice, vedený trenérem Jiřím Ammerem, který kdysi působil u mužů v Sadské. Těžké utkání, kde jsme chvíli výrazně vedli, pak nás soupeř potrestal za ztrátu koncentrace a dotáhl se na minimální rozdíl, jsme nakonec ubojovali až do vítězného konce 52:46. Tím jsme dokázali, že naše loňské umístění nebylo náhodné.

Finále s Hradcem, který ze skupiny postoupil výsledky 123:18 a 82:17, ve čtvrtfinále i semifinále prošel hladce 87:43 a 88:44, se zdálo být jasnou záležitostí.  My jsme však neměli co ztratit a vstoupili do zápasu hodně odvážně. Po ¼ jsme o bod vedli a náskok mohl být ještě větší, kdybychom proměnili jasné šance ze závěru čtvrtiny. Soupeř byl hodně nervózní z nečekaného průběhu a dělal nezvyklé chyby. Uklidnil se až po několika našich ztrátách ve 2.čtvrtině. Rozdíl vzrostl na 12 bodů, ale stále jsme drželi slušný odstup.  Postupně nám ale ubývaly síly, protože souboje s vyššími a váhově disponovanějšími hráčkami nám je odebírali velkým tempem. Konečný výsledek 56:38 nás vůbec nermoutil. Hradec je opravdu králem ve všech minižákovských kategoriích a nás těší, že jsme mu byli důstojným soupeřem.

Do All Stars turnaje byla vybrána Natálka Jeníková, která předváděla na celém turnaji skvělé výkony. Nejlepším hráčem týmu zvolili trenéři Natálii Reizovou.

Velké poděkování patří rodičům za stálé povzbuzování celého týmu a v neposlední řadě i největším sponzorům, Městu Sadská a firmě Parker-Hannifin Sadská, bez jejichž dlouhodobé finanční podpory by klub nemohl vychovávat další nadějné hráčky.

Zpět

Vyhledávání

Sponzoři týmu : Středočeský kraj, město Sadská, Parker Hannifin, Stavexa, Readytrans