Memoriál Karla Vrby

19.05.2009 20:13

   Těžko se organizuje memoriál někomu, kdo odešel v plné síle, ale lepší vzpomínku na Karla jsme si nemohli představit. Proto jsme sezvali špičku v kategoriích, které hrají naše dívky.

            V minižákyních přijal pozvání mistr republiky Hradec Králové, Sparta Praha a bašta dívčích družstev – Studánka Pardubice. V dorostenkách to byl vítěz skupiny A dorostenecké ligy – BK Prosek, loňský vítěz DL - TJ Jičín a výběr Středočeského kraje pro DLOH 2009.

            Sadské minižákyně procházely celý rok soutěží jako nůž máslem, zvítězily s famózním skóre +2317 bodů po 24 zápasech. O výkonu týmu to ale nevypovídá.          S Pardubicemi i Spartou si Vosičky poradily s přehledem a tak měl o vítězi rozhodnout zápas s Hradcem Králové.

            Ten postupoval hladce turnajem stejně jako my. Silově a výškově velmi dobře vybavené hráčky získaly titul MR již v minulém roce a byly na to řádně pyšné. My jsme si s nimi zahráli loni ve skupině s nelichotivým výsledkem – 32 bodů. Takže zápas pro srovnání roční práce jako dělaný.

            S maličkým respektem nastupovaly domácí hráčky na hřiště, ale malé vosy již mají srdce stejně velké, jako dorostenky. A tak se po prvních několika podařených akcích oklepaly a „vystrčily žihadla“. Výsledkem bylo nesmírně vyrovnané utkání, ve kterém se bojovalo o každý metr palubovky a soupeřky chvílemi nevěděly, co s běhavými Vosičkami dělat. Skóre se přelévalo z jedné stravy na druhou. Několik sekund před koncem prohrávaly domácí o jediný koš. Pak přišla chvíle Terezy Procházkové, která získala míč a byla při rychlém protiútoku faulována. S klidem pokerového hráče proměnila oba trestné hody a bylo srovnáno!! Hala stála a aplaudovala. Všichni již viděli prodloužení, když v obraně vyrobila Sadská zbytečnou chybu, kterou soupeř okamžitě potrestal. Výsledek 36:38! Úžasný zápas byl skvělým vyvrcholením první části turnaje. Tou správnou tečkou na konci byla návštěva Michaely Ferančíkové, mistryně republiky a hráčky USK. Ta předala ceny všem družstvům a popřála jim hodně úspěchů i nadále.

            Dorostenecká část začala již v sobotu večer zápasem Sadská – Prosek. Přestože se nehrálo nijak oslnivě, bylo vidět, jaký je rozdíl mezi českou a moravskou skupinou. Vítěz Čech neměl šanci ani proti vlažně hrajícím Vosám, které možná pro podcenění protivníka zpočátku prohrávaly, pak zapnuly na vyšší rychlost a když se dostaly do 20-ti bodového vedení, opět v pohodě dohrály zápas.

            Další den se do turnaje zapojil Výběr pro Olympiádu mládeže za Středočeský kraj a TJ Jičín. Pro Výběr to byla přípravná utkání a pro hráčky poslední možnost přesvědčit trenéry, že právě ony mají být zařazeny do týmu.  

            Nejhezčím zápasem bylo utkání Sadská - Jičín. Tady ukázaly Vosy zase to, co je zdobilo v sezóně – obrovská rychlost, dravost, důraz a střelba. Výhra o 40 bodů byla nečekaná, ale zasloužená.

            Stejně jako první den i v neděli dorostenkám předávala ceny basketbalová osobnost – David Špička v doprovodu Karla Vrby ml.

 

Výsledky :

Mini – 1. Hradec Králové, 2. Sadská, 3. Pardubice, 4. Sparta Praha

Střelec turnaje – Lenka Skalická (Sadská),

Cena K.Vrby – Veronika Müllerová (H.Králové)

Dorostenky – 1. Sadská, 2. BK Prosek, 3. TJ Jičín, 4. Výběr STČ

Střelec turnaje – Nikola Veselá ( Sadská)

Zpět

Vyhledávání

Sponzoři týmu : Středočeský kraj, město Sadská, Parker Hannifin, Stavexa, Readytrans