KP 97 - Kralupy

23.11.2009 07:57

 

Další těžký zápas čekal na minižačky v Kralupech. Kompaktní tým se ukázal největším oříškem pro chřipkou oslabené Vosičky.

Kralupy - Sadská 38 : 60 (2:20, 14:9, 4:19, 18:12) , 21 : 62 (0:16, 12:4, 3:24, 6:18)

    Výkonostně zatím nejvyrovnanější soupeř z Kralup byl pro nás další neznámou. Výškově nás zcela převyšující družstvo s námi hrálo basketbal bohužel pouze na začátku prvního utkání. Od poločasu začaly využívat svých fyzických předností a místo pohybu po hřišti se při každé ztrátě míče nebo po dosažení koše stáhly hráčky Kralup okamžitě do své "bedny" , stály tam jako sloupy a čekaly, co si počneme s takto tvrdou zónou. S tímto pojetím hry pokračovaly po celý zbytek zápasu i v utkání dalším. Ze zápasů dvou velmi dobrých týmů udělaly tak nehezkou podívanou pro množství přítomných diváků. Místo toho, aby v této kategorii hrály osobní obranu, čekaly na nás ve své hradbě a sázely na to, že se nám nebude dařit střelba ze střední vzdálenosti, na kterou se v této kategorii nedává příliš velký důraz a že si tělesně mnohem vyspělejší domácí hráčky prostě "dotlačí" obránce až pod koš a budou skórovat.

    S povděkem jsme vzpomínali na tým Benešova, který ač prohrával obě utkání, hrál krásný a technický basketbal s celoplošnou osobní obranou.

Bohužel my jsme se také nepředvedli v nejlepším světle. Absence nemocných hráček byla nejvíc vidět na výkonu 2. pětky. Ta jakoby se bála cokoli vymyslet, předváděla nám, jak to vlastně vůbec nejde a nesnažila se cokoli změnit. Absence našeho "letce" Kristýny byla vidět až příliš. První pětka, po čase opět kompletní, naopak utkání táhla, nebála se vniků do vymezeného území ani střelby kolem bedny.

Další víkend nás čekají zápasy v mladších žákyních, tak můžeme jen doufat, že se výkon některých hráček zlepší a ukáží, že se na ně můžeme spolehnout i s těžkým soupeřem.

Body : Joštová V.32, Skalická 24, Kulhánková 23, Holubová 17, Fejtková, Krišalová 7, Kulíšková 6, Poláková 4, Mázlová 2

    

    

 

Zpět

Vyhledávání

Sponzoři týmu : Středočeský kraj, město Sadská, Parker Hannifin, Stavexa, Readytrans