DL 17.-18.10.

20.10.2009 12:19

 

  Dorostenecká liga rozdílné výkony i výsledky

 První zápasy  v DL nám přivedly na domácí palubovku dva favority letošní soutěže. OSK Olomouc, který ač byl účastníkem extraligy, odhlásil tuto soutěž a přesunul dorostenky do ligy. Družstvo Pardubic naopak bylo lídrem minulého roku, letos ještě posílilo o starší hráčky a tak se čekaly velmi těžké zápasy po oba dny. Těžší o to, že nám v základu chybí pro nemoc a zranění dvě kvalitní hráčky.

Zápas s Olomoucí začal se zpožděním, ale pěkně v tempu. Moravačky na nás vlétly s vervou favorita a po 1. čtvrtině se zdálo, že nemáme na nějaký lepší výsledek ani pomyšlení. Neuvěřitelným nasazením a vytrvalostí se však domácím podařilo handicap smazat a dokonce jít o bod přes( poločas 34:33). Další část už byla vyrovnaná, soupeřkám se přestala dařit hra a nám konečně začala trochu vycházet obrana. Mírné vedení jsme udrželi až do konce a tak jsme dosáhli první nečekané výhry (63:58). Základem tohoto výsledku byl bezesporu skvělý výkon Míši Mocové, která svou výškou a dobrou hrou pod oběma koši uklidnila naši hru a navíc s přehledem skórovala.

Nedělní zápas začal jako přes kopírák. Slabý výkon v protikladu s nadšeným a odpočinutým soupeřem byl po první čtvrtce příčinou prohry 10:27. Bohužel střelecká a herní nemohoucnost pokračovala i v dalších částech. Proti soupeři, který měl v sobotu volno, jsme působili bezmocně, vršili nepochopitelné chyby jednu za druhou a značně tak ulehčovali Pardubicím dosažení snadných košů. V tu chvíli se na hřišti nenašel nikdo, kdo by družstvo podržel nad vodou a tak jsme se protrápili až do mizerného výsledku 44:78. Nic nepomohl ani trochu zlepšený výkon v druhém poločase, na skvěle hrající „holky od perníku“ jsme prostě neměli.

Nejlepšími hráčkami obou dnů byly Míša Mocová a Domča Štědrá. V dalším kole odjíždíme poprvé na Moravu, kde nás čeká neznámý Pelhřimov a Velké Meziříčí.

 

 

 

Zpět

Vyhledávání

Sponzoři týmu : Středočeský kraj, město Sadská, Parker Hannifin, Stavexa, Readytrans