18. Kolo Krajského přeboru kadetek U17

22.02.2016 13:23

Sadské Vosy přivítaly ve svém posledním domácím utkání základní skupiny pražský PORG a pokud si chtěly Vosy zajistit účast ve finálové 4ce musely vyhrát a odnést si plný počet bodů.

Tento cíl byl nakonec úspěšně splněn a Vosy předvedly nejen skvělý výkon, ale zejména neuvěřitelné týmové pojetí hry.

Již při rozcvičování obou týmů bylo zřejmé, že Vosy nechtějí nic jiného než vítězství a jejich přístup k utkání byl velice odhodlaný a koncentrovaný.

Utkání bylo velmi fyzicky ale i psychicky náročné a jediné co se Vosám příliš nedařilo bylo měnit rytmus hry, kdy se někdy až příliš hnaly do rychlého zakončení, to je však jediná negativní věc z utkání.

Jedním z nejdůležitějších faktorů byl jako obvykle doskok, který Vosy během utkání zlepšovaly a v první polovině zápasu se soustředily spíše na útočný doskok, díky kterému si vytvářely druhé či třetí šance na zakončení, ale soupeř vždy na náš koš dokázal reagovat také daným košem a čekalo se tak, který z týmů zlepší obranu díky které bude moci odskočit na větší než 4 bodový rozdíl, což se Vosám podařilo na začátku 2 čtvrtiny, ale po 4 minutovém střeleckém výpadku tým PORGU opět vyrovnal a utkání naznačovalo dramatickou 3. a 4. čtvrtinu.

Ve třetí čtvrtině začaly Vosy mírně polevovat v koncentraci a díky pár snadným košům hráčkách PORGu, které nastoupily s ještě více agresivní obranou začaly Vosy bodově ztrácet, ale díky slušné obraně a hlavně doskoku nebyl rozdíl ve skóre propastný. Poslední čtvrtina, respektive posledních 5 minut utkání Vosy nasadily neskutečné tempo a po 3 vypíchnutých míčích a následných rychlých protiútocích se dostaly na rozdíl +7 bodů a odstartovaly oslavy fanoušků, kteří vytvořili výbornou atmosféru a i díky nim si Vosy připsaly velice důležité vítezství.

Chtěl bych ještě jednou poblahopřát k předvedenému výkonu také hráčkám a trenérům PORGU, i když nevím zda oni byly s předvedenou hrou svých hráček spokojeni, ale i tak věřím že si zápas a celou atmosféru v hale užili, jelikož dle mého názoru je takto krásných zápasů k vidění již velmi málo. 

A v neposlední řadě bych chtěl poděkovat všem zúčastněným fanouškům za výbornou atmosféru, která jen podtrhla již tak krásné basketbalové utkání a samozřejmě také všem hráčkám zejména za to jak k utkání přistoupily a za to že hrály celým svým srdcem!

Byl to jeden z mých nejkrásnějších zápasů a já věřím že si ho všichni užili minimálně tak jako já :)

Poslední utkání odehrají Vosy v neděli 28.2.  od 14:00 proti hráčkám z Lovosic.

ŠBK Parker-Hannifin Sadská U17G
  2b. 3b. TH F- b.
  Caňkářová D. 8 0 6/4 4 20
  Dvořáková N. 7 1 4/2 1 19
  Dvořáková M. 5 0 0/0 4 10
  Horynová P. 2 0 0/0 1 4
  Joštová B. 3 0 3/2 4 8
  Kneslová K. 5 0 6/3 3 13
  Růžičková V. 3 0 2/1 3 7
  Trojanová M. 0 0 0/0 3 0
  33 1 21/12 23 81
      57.1%  

 

Zpět

Vyhledávání

Sponzoři týmu : Středočeský kraj, město Sadská, Parker Hannifin, Stavexa, Readytrans